TELL GODENE DE ER FLERE ENN DU TROR

tirsdag 31. mai 2011

Flere ting ferdig


Fikk ferdig dette i helga. Er litt hemmelig hva det er ennå. De blir avslørt på quilte møte i kveld. De er sydd til en utfordring der. Trekant pungene skal også bli med.
Jeg må jo ikke glemme håndbagasje mappene heller, disse har jeg jo vist litt av tidligere. De har ligget nesten klare ei stund, viste ikke helt hva jeg skulle bruke til knapp + at ei venninne skulle sy slike så hun fikk låne den ene. I går fant jeg frem noen store glass perler som ble til knapper.
Ble fornøyd med disse som knapper.
Her er bakside og med plasten inni. Det kan se ut som om jeg er inne i en lilla stim. Det stemmer ikke, har sydd med noen av de stoffene jeg kjøpte hos Lapp-Elisa da vi var på tur. Kanskje kommer en snik kikk i morgen.

Nå får jeg legge frem det som skal med på sommeravsluttningen i kveld. Har så lett for å glemme noe, som f.eks trå, navnelapp, penger osv.
Ha en fin tirsdag.
Hilde

fredag 27. mai 2011

2 trekantunger og 1 mobil veske ferdig


Da ble nummer to også ferdig. Liker størrelsen på den siste bedre. Mobilveska er grei nok, men ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. En kan jo ikke bli fornøyd bestandig, greit når den ble sydd av noe som ble til overs fra den første trekantpungen.
Ha en fin sy helg -:)
Hilde

Utfordring i Tønsberg quiltelag

Da ble jeg helt ferdig med en ting til utfordringen i går. En trekantpung ble det, hadde ikke lest mønsteret skikkelig så det ble ett quiltet stoffstykke til overs. Mottoet mitt i år er å ikke la ufoene formere seg mer enn nødvendig. sydde derfor en mobil veske av "resten".
 
Her ser jo "resten" større ut en trekant pungen hmmmmmmmm. Må nok finne en annen vinkel når jeg tar bilde neste gang. Holder på med en storebror til pungen, den ble litt  for liten. Er litt over 5 " lav...
Ha en flott sy fredag til de som kan...................

Quilte hilsen fra Hilde

torsdag 26. mai 2011

Det jeg handlet hos Lapp-Elisa

Nå har jeg endelig fått tatt bilde av det jeg handlet med meg hjem. Synes selv at jeg har vært heldig i det jeg valgte ut. Gleder meg til å sy av dette.
Her er ett samlet bilde av noe av det jeg handlet. Kjøpte også flere beige stoff som er kjekt å ha.
De grønne og orange stoffene skal bli til en sommerduk. Må bare finne ut hvilken. Tråsnella er med blåmelert quiltetråd. Bruker den i japanskbretteteknikk som jeg holder på med. Heldige meg fant en lik snelle hos Lapp-Elisa.

Disse synes jeg er helt skjønne, har de i andre farver også, særlig det med blomster. Har funnet ut hva de skal bli til. Gleder meg til å starte på det prosjektet.
 
De grå og lilla har jeg ingen planer for med det første, ei heller de sorte. Må bare vente til inspirasjonen kommer.. Nå når jeg har sittet å skrevet dette har jeg funnet ut at jeg ikke blir arbeidsledig her inne på sy rommet med det første... hihihhi 
Men det er jo så deilig med nye og mye stoff.
Ønsker alle en flott torsdag, jeg blir på syrommet i dag også, det regner godt ute.

Hilde

mandag 23. mai 2011

Tur med Tønsberg quiltelag til Lapp - Elisa

På lørdag hadde vi en kjempe flott tur, med mye moro på buss til............  hihih Vi fikk utlevert hver vår pose med nummer og div innhold med ting vi kunne trenge på turen.

Hver pose var ett lodd i trekning av div gevinster, mitt  nummer ble 21 det passet jo bra siden det var lørdag 21 mai..........Jeg vant en søt liten notisbok.
Så var vi endelig fremme hos Lapp - Elisa. Hun tok vel imot oss, forklarte litt om stedet og butikken. Den ligger i en nedlagt skole rett ved idylliske Dalsland kanalen.
 Her er det ivrige damer som leter etter sitt optimale stoff.

Mye å velg, vanskelig å bestemme seg
Det blir nok mange flotte ting som blir tryllet frem av det som ble handlet. Gleder meg til å se de ferdige produktene.
Jeg handlet jo også litt .................... kommer bilde seinere. 
Takk for en flott tur.


lørdag 7. mai 2011

Yes jeg greide det

Etter å ha utsatt det i det uendelige i går fikk jeg det til på ett vis. Festet papir rundt på symaskinen der plasten ligger nedpå. Det glir mye bedre på papir.


Da kan jeg fortsette med nr 2, tror de blir fine. Jeg syr mens de andre i huset monterer kjøkken. Huset er uten vann mens kjøkken benken blir satt på plass..

fredag 6. mai 2011

Skulle fortsatt med dette i dag

Men har utsatt det flere ganger. Grunnen er at jeg gruer meg til å sy fast den siste siden av glidelåsen. De 3 første går greit å sy på, men nå får jeg plutselig en sirkel når siste glidelås sømmen skal syes. Hadde den(glidelåsen) vært delbar er det jo enkelt, men nå har jeg fulgt mønsteret å har sydd på endestykker på den. Har jo gjort nyttige ting mens utsettelsen har på gått. Tømt de 4 siste skapene på kjøkkenet, gått tur, handlet mat og veske plast.........laget middag ryddet osv. Ja utsetter det jo ennå, fant ut at jeg kunne skrive på bloggen.... Er det noen som har tips på hvordan løse vegringen min på en enkel måte

 
Har fundert på om jeg skal lage en brett på glidelås kanten, men tror ikke det blir pent. Nei nå må jeg bare hoppe i det............. Håper det går uten for mye fikling. Vil jo ikke at de skal bli til ufoer nå som jeg har fått ferdig 4............Jeg får sy mens min bedre halvdel demonterer resten av kjøkkenet, min eneste jobb har hvert å tømme det.
Ønsker alle en trivelig helg
PS kanskje jeg får disse ferdig i løpet av helga....

torsdag 5. mai 2011

4 ufoer ferdig før mai


 Jeg har problemer med å få skrevet 1 gang i uka ser jeg. Dagene går så fort....

Hadde planer om å få ferdig 5 ufoer før mai i år, det greide jeg ikke. Er fornøyd med de jeg greide. Selv om det har blitt tomt på veggen her på syrommet. En prøve brikke fra ett kurs gikk i det store arkivskapet(søpla). Batikk stoffene som jeg sydde sammen i mars 2006 ble til en liten duk, da jeg lette etter bilde av de sammen sydde batikkene fant jeg ut at jeg hadde jo sydd noe av de stoffene allerede.  Her kan dere se  veska som, dette er strandveska mi på hytta. Det er jo noen måneder siden jeg brukte den. Da er det jo greit å ha webshot å lete i......


Her er biten som ble igjen etter veskesying i 2006, den har pyntet opp her inne på syrommet


Har ikke helt vist hva jeg skal bruke den til, det ble denne duken.

Blomstene synes ikke så godt, men greit nok.

Nå holder jeg på med sminke punger fra My Quilt nr 2/2010. De vokser sakte men sikkert frem. Kanskje kommer det bilder i morgen har av de.
Ha en flott dag alle sammen.
Hilde