TELL GODENE DE ER FLERE ENN DU TROR

onsdag 31. august 2011

Yesss nå er de ferdig ....................... grønn og oransje

Egentlig har de jo ligget her klare en stund. Jeg glemte å ta bilder da det var sol, regnet det ble det for mørkt ... ....
Har ennå litt rester igjen av stoffene, målet er å bruke opp alt. Håper jeg klarer det. Det er utrolig hvor mye en får ut av 5 stk 56 cm. Det er disse stoffene jeg kjøpte da Tønsber quiltelag var på tur til Lapp-Elisa i mai.

Den første løperen er fra jule gåten Merete V lager for QuiltScandinavia, dette er mitt første forsøk av dette mønstert. Hadde lenge hatt lyst til å prøve det mønsteret, synes det er så fint med firkant i firkant. Mål 36 x 97cm.
Denne er ett AnnAKa mønster. Tok å skar stoffet i hel bredde, da blir det jo endel til overs. Mål 46 x 116cm
Så denne løperen som er laaang er fri fantasi for å få brukt opp restene av  kvadratene. Da ble det jo fortsatt igjen flere. Mål 200 x 35 cm
Disse ble til disse 6 spisebrikkene. Ikke mange ferdig kuttete kvadrater og rektangler etter disse. Men fortsatt stoff igjen. Mål 33 x 39 cm  Det får bli ett annet eventyr...

Disse lukkekantene har jeg kosa meg med å sy til for hånd i løpet av sommer ferien. Har regnet på det nå det er faktisk 19 m og 24 cm lukkekant. Ikke dårlig hva hihihihihihi

Jeg ser at stykejernet burde jobba litt før bildene ble tatt, men gjort er gjort. De har jo blitt frakta rundt forbi i løpet av ferien.

Ønsker alle en flott dag med eller uten symaskin..........

Quilte hilsen fra Hilde

Legg gjerne igjen en hilsen, er koselig å vite hvem som kikker innom. Har jeg en dårlig dag går jeg inn å leser igjen det som er skrevet. Da blir dagen fort bedre...........



tirsdag 30. august 2011

Jelly roll teppe ferdig

Ja det er helt sant. i går kveld ble de siste stingene på lukkekanten gjort. Ett utrolig lettvint teppe å sy. En må bare huske at en ikke vet hvordan sluttresultatet blir. Jeg ville prøve å ha litt "orden" i teppe så jeg sydde sammen 2 varme farver så 2 kalde. Vet ikke om dette "hjalp" noe på sluttresultatet. Tusen takk til de som byttet batikkstrimler med meg på Stoffbytte klubben
Dette skal jeg ha selv, har en grei størrelse på 164 x 130 cm.


Hilde

søndag 28. august 2011

Hvilen er over

for symaskinen. Den har stått stille i over en uke.................... Jeg har tenkt å sy noe av de grønn/oransje restene. .. Men først fikk jeg quiltet ferdig Batikk strimmel teppe mitt. Fikk begynt med håndsøm av lukkekanten i går kveld. Kanskje jeg blir ferdig med det i kveld.
Akkurat nå pøser det ned ute, jeg skal finne vatt + bakstykke til løperen.
Kanskje det kommer bilde av den i morgen sammen med de andre tingene jeg har brukt det samme stoffet i .

Takk for at du er innom på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen.

Ha en fortsatt fin søndag

Hilde

lørdag 27. august 2011

Tusen takk

Tusen takk for alle svarene jeg fikk ang stryking. Har såvidt begynt å gjøre det. Kom annet sy ting mellom..... Fant ut at jeg stryker til litt forskjellige sider og noen åpne. Vet jo ikke helt hvordan blokkene blir ennå. Håpet er at jeg skal få til kuber som er litt mer avanserte enn på dette teppe.

fredag 19. august 2011

Hvordan skal jeg stryke


Hmmmm holder på med grunn blokker til noen kuber. Bruker "hurtig" teknikk. Alle sømmene til nå har jeg strøket åpne. Dette synes jeg er ett pes................ Så det jeg lurer på er om det gjør noe om jeg stryker den siste sømmen til en side. Har maaaaaange slike ferdig sydde deler som "bare" skal strykes.
Har så lyst til å komme meg videre med å bygge kuber,men sitter bare her å suser rundt på pc, gruer meg til å stryke alle åpne.....
Det jeg lurer på er jo rett å slett om det har noe å si på det ferdige resultatet om jeg stryker sømmen til en side.
Er ikke bestandig så lett å sette ord på det en lurer på.

Reiser bort for helga, gjør ikke noe mer med disse før jeg er hjemme på søndag....
Ønsker alle en flott helg

Hilde



onsdag 17. august 2011

Har kommet igang med kubene

Har ikke sydd veldig mye etter ferien. Det går sakte men sikker videre med de blå stoffene jeg startet med i ferien.
Sømmene  skulle strykes åpne. Er ikke så enkelt som jeg husker, var lett å få litt brett på fremsiden. Skjønner godt at jeg bestandig stryker sømmemonnet til en side.

Må se å få tatt bilde av de grønn/oransje løperene også. Alle ble ferdig i ferien, prøvde å ta bilde ute før jeg reiste hjem, men det blåste så mye at de ikke lå i ro.

Hilde

Koselig at du er innom her, legg gjerne igjen en liten hilsen.

tirsdag 2. august 2011

Ferien over, fornøyd med været

Ja, da var årets sommerferie slutt. Fikk sydd litt av det jeg planla på forhånd................. Synes det er greit å pakke med mer enn jeg kanskje får sydd. Vet jo at det ikke er krise om ikke alt blir påbegynt eller ferdig.
Fikk ferdig toppen med batikk, den mangler "bare" vatt og bakstykke samt kanskje noe som blir applikert på. Har ikke bestemt meg ennå.
 Her har jeg merket alle strimlene i begge ender for at jeg skal vite hva som er "forsiden" på batikken. syr disse fortløpene sammen.

Alle strimlene er sydd samme i en kjempe lang.......................... Det er 40 stk. Er litt stolt, bomma bare en gang på rett siden på alle disse.
Jeg er kjempe glad i batikkk, men sliter med å finne rett og vrang på de.

Her har jeg begynt å sy strimlene sammen, tok bare hver ende, la rett mot rett dette gikk det radig gitt.

Her er midten av remsen, klipte den over, fant neste ende å sydde videre.

Vips så var toppen ferdig, den er 130 x 170 cm.

Quilte hilsen fra Hilde