TELL GODENE DE ER FLERE ENN DU TROR

onsdag 27. mars 2013

God påske

alle sammen. Nå kan den starte, håndsøm er klart. Det blir lukkekant på denne duken/teppe. Har ikke helt bestemt meg ennå for hva det skal bli.
Håper det blir vær til å sitte ute.

Kos dere, nyt dagene.

Klem Hilde

fredag 22. mars 2013

Vinkler og meg

er ikke venner. Jeg sitter og syr................er kjempe ivrig. Glemmer helt å merke de ferdige remsene med tall. Når jeg så legger det utover får jeg det ikke til å stemme. Hmmmmm må jeg sy flere blokker mon tro. Det stemte jo i går. Legger utover igjen, prøver å bytte litt rundt. Hurra jeg har igjen"bare" bommet på vinklene....
Det var litt om det jeg har holdt på med denne uka.

Ønsker dere alle en flott påske.

Hilde

tirsdag 19. mars 2013

Årsmøte 2013 NQF

På lørdag hadde jeg en helt herlig dag. Mange timer å gå å se på utstillingene ta og kjenne på masse nydelig stoff i butikkene. Ja det er ett paradis for oss quiltere. Mange kvadratmeter med inspirasjon.
Så mange flotte tepper som damer rundt i land har sydd med flid og kreativitet. Det gleder ett quilte hjerte lenge. Gratulere til alle dere som arbeidet iherdig ved symaskinen og lot oss få se.
Det ble jo litt med hjem fra butikkene, ikke veldig mye, egentlig ganske kjedelig men men. Det er jo nok av stoff her som jeg skal sette sammen med mine kjøp.
Det er helt sant, kun dette ble med hjem i sekken. Gleder meg til å begynne med det lyse rullen med 2,5" strimler. Det blir ikke helt ennå, ganske snart håper jeg.

Men tenk så sliten en blir av alle inntrykkene, glemte helt å ta bilder kamera lå i sekken hele dagen.

Nå holder jeg på med en ufo, fant mange strimler på 2,5" fra teppe jeg viste for noen dager siden, det som foreldrene mine fikk til gullbryllupet sitt.

Nå roper symaskinen på meg.
Ha en fin dag alle sammen.

Hilde


fredag 15. mars 2013

Trangen til å sy

ble så stor at jeg måtte finne frem maskinen. Måtte jo lete frem div ting, som ikke var i den esken jeg trodde det var. Tilslutt var både tråd, spoler skjærekniv på plass. Det var godt å finne frem, da senket roen seg i meg. Fant jo 16 blokker da jeg pakket sammen, disse er nå snart en duk.
Har jo rukket mye denne uka da, tirsdag var det mellomtreff i quiltelaget. Det ble håndsøm på mine JB blokker. Torsdag arbeidsmøte på Skjee stua, mer JB + strikking.
I dag snør det, skal på ikea å finne møbler til syrommet straks. I morgen er det buss til Sarpsborg og årsmøte i NQF det gleder jeg meg veldig til. Treffer sikker gamle kjente og nye. Jeg har sekken min som dere kan kjenne meg igjen på.
Slik ser syplassen min ut nå på spisebordet i stua.

Tusen takk til alle dere som oppmuntret meg under tømming av syrommet, det gir meg faktisk energi. 

Ha en flott helg alle sammen, kos dere, gjør det som gir dere glede.

Quilte hilsen fra Hilde

tirsdag 12. mars 2013

Hvorfor har jeg så innmari lyst

til å sy. Nå når hele rommet er stablet rundt i stua............................
Er det noen regler for slikt........
Da jeg ryddet ut fant jeg noen poser med restestoff fra da jeg sydde dobbelt sengteppe til gullbryllupet til mine foreldre i 2009.

Har flere ferdig blokker som jeg nå skal sy sammen. Har også mere stoff, får se hva det blir seinere.
Da jeg lette etter bilde av dette teppe kom jeg over bilde som jeg tok da jeg flyttet inn på syrommet mitt, var ryddigere og mindre ting der da gitt.
I går malte min mann veggene lyse,
Nå skal jeg grave frem skjærekniv så blokkene er klare til sammensying. Blir dette ferdig har jeg ennå en ufo klar gitt.

Tusen takkk til dere som har lagt inn en hilsen i bloggen min om Yummy. Det varmer ett quiltehjert.

Plutselig og helt uventet kommer det ett nytt innlegg her.

Ha en flott dag alle sammen.

Hilde

lørdag 9. mars 2013

Yummy ferdig .........................

Ja, ett år siden jeg så mønsteret her. Fikk det ikke ut av mitt hode. For første gang i mitt liv ville jeg bruke samme serie med stoff som var avbildet i mønsteret. Da var det å søke rundt på nettet, fant det ikke i norge. Hmmmm greit da å kjøpe mønster og stoff fra samme sted. Ikke veldig mange steder som hadde stoffene som fat quater, fant ingen med ferdig 2 1/2" remser. Dattra skulle en tur til usa, da kunne jeg bestille til adressen hennes der. Ei venninne fant ut at vi skulle på hyttetur å sy teppe sammen. Dattra handlet jo mye der borte, så siden venninna mi tilfeldig vis skulle ta samme fly til usa(er helt sant at det ikke var planlagt) Kunne hun ta med sine stoff hjem selv. Jeg ventet spent på mine, men siden dattra dro rett til Trondheim etter usa fikk jeg ikke stoffene før langt ut i juli. Men det var verd alt....... Glemte nesten å fortelle at da jeg skulle betale med kort på nette ville ikke bestillingen gå gjennom. Jeg trykket mer og mer desperat på tastaturet..... Tror de hørt det i usa for fikk mail fra butikken med spørsmål om jeg prøvde å bestille.... Endelig fikk jeg gjennom bestillingen. Kunne ikke ha norsk og usa adresse samtidig i den butikken...

Hvis du har orket å lese helt hit er du som meg, gir meg ikke i første sving.





Her er teppet

Quiltet det ferdig i 3 seksjoner før jeg sydde det helt sammen, alle seksjonene med forskjellige mønstre.

Spisse former

Buende former

Ha det fint.

Hilde

torsdag 7. mars 2013

Rydding pågår fortsatt

Fant dette skilte som jeg kjøpte til meg selv i 1982. Det passer fint ennå synes jeg. Det skal få en fin plass på veggen her når jeg flytter inn igjen.
Har fått ut masse herfra, men ennå er det mye små pjus igjen.

Sol og fint her i dag, tar noen små turer ut på terassen, må jo hvile litt også i denne flyttesjauen.
Ha en flott dag alle sammen.

Hilde

tirsdag 5. mars 2013

Nå har det begynt

det som jeg har grua meg til i 2 år....... Lurer du på hva det er....... Ja noe så enkelt som å pusse opp syrommet. Tenk alt det som ligger rundt her inne alt må frem i lyset, komme ut av skape kan en si.
Er ikke stort dette rommet, men utrolig med plass under bordet... Kommer nok til å bli mimring når div stoff og duppeditter jeg har glemt dukker opp.
Men jeg gleder meg jo veldig også da, tenk jeg får nye møbler og nye oppevarings muligheter. Ja ikke minst oversikt over det som finnes her inne på mine 10 kvadratmeter. Er jo plass til endel meter stoff her inne.
Nå har ejg nesten ikke kjøpt stoff i hele fjor, ennå ikke en meter ahr kommet til i år. Selv om det har hvert salg på 2 lokale quiltebutikker. Så jeg er jo innmari stolt av meg selv der.
Her kommer det bilder av hvordan det ser ut før ryddingen starter. Jeg tilbringer jo ganske mange timer her inne i løpet av dagen. Har ikke gjort noe før fotografering, så det er ordentlige FØR bilder.
 
Ja , ja nå er jeg avslørt som ei med masse kreativt uorden.
Ønsker allle en kjempe fin dag.
Takk til alle dere som er innom her, håper jeg kan spre litt glede.

Quilte hilsen fra Hilde som egentlig hadde planer om å vaske vinduer i dag, men det er bitte litt kaldt ute.




fredag 1. mars 2013

Fredag med sol og varme

Nå har jeg pakket ned sysaker for håndsøm, kanskje i solveggen i sverige. Er lukkekant til det grå/gule som står for tur.
All krabbingen rundt på gulvet har gitt meg en ferdig topp. Det er deilig det.

Her er ett bilde av noe jeg sydde for flere år siden, kan jo ikke legge inn  ennå ettt bilde av det grå/gule før det er helt ferdig nå. Dette er sydd av farverike rester.

Ha en flott helg alle sammen.

Hilde